Υλικά για 22-25 μεγάλα μπισκότα:
Για τα cookies:
- 120 γρ. κουβερτούρα 55%, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
- 120 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε μέτρια κομμάτια
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά, χτυπημένα καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. σκόνη κακάο
- 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. φιστικοβούτυρο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό) λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο.
- Απομακρύνω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο (ώστε να μην καίγομαι όταν τη φέρω στα χείλη μου).
- Προσθέτω τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος, ρίχνω την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος (τα κομματάκια της δεν θα λιώσουν τελείως, παρά θα σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα).
- Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μία κουταλιά από το μείγμα και το βάζω στο ταψί, πιέζοντάς το λίγο με τη ράχη του κουταλιού για να πλατύνει.
- Συνεχίζω με κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα, τις οποίες βάζω σε απόσταση περίπου 5 εκ. τη μία από την άλλη, γιατί τα μπισκότα θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς μέχρι να στερεοποιηθούν αλλά να παραμείνουν σχετικά μαλακά και αφράτα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το φιστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και με λίγο νερό.
- Παίρνω ένα cookie, το αλείφω από την κάτω πλευρά του με το μείγμα φιστικοβούτυρου και το ενώνω με άλλο ένα cookie, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς.