Υλικά για 30 cookies:

  • 2 κούπες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα υγρή μαύρη (καστανή) ζάχαρη
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 250 γρ. μαργαρίνη (1 συσκευασία) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα

 

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη (κομμένη σε κύβους) με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 5΄.
  • Ρίχνουμε τα αβγά, το μέλι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μετά τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα το μείγμα (που θα είναι πολύ παχύρρευστο)
  • και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε “κουταλιές” σε ένα ρηχό ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (γιατί θα απλώσουν).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20΄(ανάλογα το φούρνο).

 

 

Σημείωση: Αντί για υγρή μαύρη ζάχαρη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλή μαύρη (καστανή) ζάχαρη προσθέτοντας 2-3 κ.σ. νερό.