Υλικά για 30 cookies:
- 2 κούπες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 κούπα υγρή μαύρη (καστανή) ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
- 250 γρ. μαργαρίνη (1 συσκευασία) σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη (κομμένη σε κύβους) με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 5΄.
- Ρίχνουμε τα αβγά, το μέλι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μετά τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα το μείγμα (που θα είναι πολύ παχύρρευστο)
- και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε “κουταλιές” σε ένα ρηχό ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (γιατί θα απλώσουν).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20΄(ανάλογα το φούρνο).
Σημείωση: Αντί για υγρή μαύρη ζάχαρη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλή μαύρη (καστανή) ζάχαρη προσθέτοντας 2-3 κ.σ. νερό.